Een massage is een cadeau aan jezelf

Je kunt kiezen uit een ontspanningsmassage, een hotstone massage of een zwangerschapsmassage (vanaf 16 weken).

Ontspanningsmassage

Mijn massages geef ik op een rustige manier, soms stevig, maar altijd vol aandacht. Dat doe ik overwegend in stilte. Ik geef je gelegenheid om te voelen en te ervaren hoe het met je is. Ik nodig je uit contact te maken met je lichaam. Tijdens een massagesessie kan ik gebruik maken van verschillende massagevormen zoals o.a. klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage en holistic pulsing.

Aanraking is helend en ieder mens heeft het nodig. Fysiek contact vermindert stress, helpt je te ontspannen, verlicht je klachten, verhoogt je weerstand, helpt je ‘uit je hoofd en in je lijf’ en maakt gelukkiger. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat aanraking je helpt te voelen. Voelen hoe het nu is. Voelen wat je nodig hebt. Iedere massage is anders en elke keer weer een ontdekking van wat er leeft in jou.

Een pure aanraking waarin zachtheid en kracht samenkomen.

Zwangerschapsmassage

Als je zwanger bent, ondergaat je lichaam een hoop veranderingen. Dat merk je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Een zwangerschapsmassage verlicht de fysieke klachten die gepaard gaan met je zwangerschap. En geeft je ook een heerlijke en verdiende ontspanning voor jou en je kindje. Gun jezelf een heerlijke ontspanning.

Met alles wat er gebeurt als je zwanger bent, heb je wel eens behoefte aan een echt moment voor jezelf. Zeker in de laatste weken dat je echt nog even tijd voor jezelf kunt nemen.

Hoe ziet een zwangerschapsmassage eruit?

Een zwangerschapsmassage is een zachte, ontspannende massage die helemaal wordt afgestemd op jouw wensen. Bij een zwangerschapsmassage lig je in een ontspannen zijligging. Je hoofd, je buik en je benen worden ondersteund door kussens. Ik masseer je rug, nek, hoofd, decolleté, armen en benen. En als je dat wil, ook je buik. Uiteraard staat de hele massage in het teken van zachtheid en zorg. Na mijn opleiding Lomi Lomi Hapai kan ik ook de Hawaiaanse massagetechnieken toepassen in de zwangerschapsmassage. Het is een ritmische, liefdevolle en omvattende massage die de golvende en vloeiende bewegingen van een oceaan symboliseren. Het lijkt op een ritmische dans over het lichaam.

Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf de 16e week van de zwangerschap.

Veel vrouwen hebben als ze zwanger zijn een sterk ontwikkelde reukzin. Daarom gebruik ik voor deze massage zwangerschapsolie. Die heeft een milde en subtiele geur is kan striae voorkomen.

Waarom zwangerschapsmassage
  • bevordert de aanmaak van zwangerschapshormoon en endorfinen
  • het ontlast de belaste spieren
  • je houdt minder vocht vast
  • je slaapt beter
  • Een zwangerschapsmassage verbetert de doorbloeding waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind.

Ook voor een zwangerschapsmassage kan je terecht bij Pure Touch Massage in Hedel.

Hotstone massage

Geniet van de warme weldaad van een hotstone massage. De verwarmde stenen op je lichaam hebben een ontspannende werking en zorgen voor een goede doorbloeding.

Een hotstone massage geeft je jouw welverdiende moment van ontspanning. Ideaal als je stress ervaart of wanneer je gewoon even lekker wil genieten. De warmte van de stenen zorgen voor snelle verlichting van spanningen en brengt je lichaam weer in balans.

Een massage met verwarmende stenen

Een hotstone massage is een massage met verwarmde stenen. De stenen worden op je lichaam gelegd en daarna gebruikt om je mee te masseren. De warmte en de druk van de hotstones dringen diep in het lichaam door, waardoor je spieren sneller hun spanning loslaten. Je komt zo snel in een diepe staat van heerlijke ontspanning.

Voor een hotstone massage worden gemalen basaltstenen gebruikt. Door het malen zijn ze glad en gelijkmatig van vorm. Dat zorgt ervoor dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt. De stenen worden speciaal voor jouw behandeling verwarmd tot een comfortabele temperatuur tussen de 45 en 55 graden. De warmte die de stenen afgeven zorgen ervoor dat de spieren ontspannen, als de spieren ontspannen zijn valt de stress weg en worden er endorfines aangemaakt. Endorfines zijn de zogenaamde gelukshormonen.

Eerst worden er stenen op een deel van je lichaam gelegd. Een ander deel van je lichaam wordt dan gemasseerd. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt. Ik masseer afwisselend met en zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik.

Waarom een hotstone massage?

Een hotstone massage is ideaal wanneer je vermoeid bent. Na een hotstone massage voel je je weer opgeladen en zit je lichaam vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage bij klachten als spanningen, stress, spier- en gewrichtsproblemen. Er is dus eigenlijk geen reden te bedenken waarom je de hotstone massage niet een keer zou moeten proberen!

  • bevordert het zelfherstel van het lichaam
  • voert afvalstoffen af
  • stimuleert de organen
  • brengt het lichaam meer in balans
  • geeft nieuwe energie

Is het boven de 23 graden? Dan geef ik geen hot stone massage. Neem dan in plaats daarvan een ontspanningsmassage.